Έκρηξη χειροβομβίδας σε πεδίο βολής – Ακρωτηριασμός στρατιώτη

Λευκωσία: Έκρηξη αμυντικής χειροβομβίδας σήμερα στο πεδίο βολής Ασγάτας, προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό ενός στρατιώτη και ενός στελέχους της Εθνικής Φρουράς. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο Λεμεσού, όπου σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, ο στρατιώτης υπέστη ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού από τον καρπό, ενώ φέρει και τραύματα από θραύσματα στο πρόσωπο, τον κορμό και την κοιλιακή χώρα. Θα υποβληθεί σε αξονική τομογραφια, προκειμένου να διαπιστωθεί το βάθος των τραυμάτων του, ενώ ακολούθως θα εισαχθεί στο χειρουργείο. Η κατάστασή του σύμφωνα με τους ιατρούς είναι σοβαρή. Ο δεύτερος τραυματίας φέρει τραύματα από θραύσματα στο πρόσωπο και στο σώμα.

Στο νοσοκομείο έσπευσε ο υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο διοικητής και ο υποδιοικητής του Ναυτικού, καθώς ο στρατιώτης υπάγεται στη Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών. Ταυτόχρονα έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς των τραυματιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατιώτης ήταν ο τελευταίος εκπαιδευόμενος που έριξε χειροβομβίδα, η οποία εξερράγη κάτω από συνθήκες που διερευνώνται.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας

«Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι, κατά την προγραμματισμένη βολή χειροβομβίδας στο πεδίο βολής Ασγάτας, τραυματίστηκαν δυο άτομα, ένας οπλίτης και ένα στέλεχος της Εθνικής Φρουράς, οι οποία διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται. Περαιτέρω λεπτομέρειες θα δοθούν στη συνέχεια».

Ο Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αμυνας, Σωκράτης Χάσικος, ενημερώθηκε για το συμβάν ενώ βρισκόταν στη Βουλή και τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, από την οποία αποχώρησε εσπευσμένα. Είπε πως ήδη άρχισε η διερεύνηση του ατυχήματος, ενώ τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι η περίθαλψη των τραυματιών και η υγεία τους.

Πηγή: philenews – See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/192994/ekrixi-cheirovomvidas-se-pedio-volis-me-travmatismous#sthash.oeHlWSbX.dpuf

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s