Έκανε πίσω η Βουλή – Δεν θα μειωθεί η στρατιωτική θητεία πολυτέκνων

Δεν πρόκειται, τελικά, να προχωρήσει η Βουλή στη μείωση της στρατιωτικής θητείας για τα παιδιά πολύτεκνων, προκαλώντας έτσι απογοήτευση σε πολλούς επηρεαζόμενους.
Όπως γράψαμε σήμερα, η σχετική πρόταση νόμου που κατέθεσαν τον περασμένο Αύγουστο οι βουλευτές Γιώργος Περδίκης των Οικολόγων, Γιώργος Βαρνάβας της ΕΔΕΚ, Ζαχαρίας Κουλίας ανεξάρτητος και Νίκος Κουτσού της Συμμαχίας Πολιτών, προνοούσε όπως υπηρετεί 14 μήνες και ο μεγαλύτερος αδελφός από οικογένεια με τέσσερα παιδιά, ανεξαρτήτως του αριθμού των αρρένων τέκνων. Όπως, δηλαδή, ισχύει για το μεγαλύτερο αδελφό οικογένειας που έχει πέντε παιδιά.
Σήμερα συνήλθε εκτάκτως η Επιτροπή Άμυνας της Βουλής για να τοποθετηθεί επί του θέματος, μιας και την Πέμπτη είναι η τελευταία συνεδρία της Ολομέλειας πριν τις θερινές διακοπές. Τελικά, όμως, και ενώ τα κόμματα έδειχναν διάθεση να εγκρίνουν τη σχετική νομοθεσία, την τελευταία στιγμή έκαναν πίσω με το αιτιολογικό ότι θα δουν το θέμα όταν θα αποφασίσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στη μείωση γενικά της στρατιωτικής θητείας.

πηγή

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s