Για τους ΥΕΑ που θα πάνε στη ΣΕΑΠ στην Κρήτη

από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος


ΜΙΑ ΖΩΗ Η ΣΕΑΠ, ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΤΟΥ ΑΞΙΟΜΑΧΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Αν και τα «Άουσβιτς» φαίνεται να αρέσουν στους υμνητές της εξαθλίωσης των φαντάρων στο όνομα της «αξιόμαχης εθνικής προσπάθειας»… Αυτούς που χυδαιολογούν και απειλούν σε κάθε επιστολή καταγγελίας στρατευμένων, σε κάθε συλλογική διεκδίκηση, σε κάθε τι που αμφισβητεί τη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης, τη ρεμούλα και την υποταγή στο παράλογο της θητείας.

Πάντως, η ΣΕΑΠ είναι ένα από τα, διαρκώς αυξανόμενα, παραδείγματα της κόλασης που ονειρεύονται για θητεία η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου εθνικής άμυνας, με την αύξησή της και την αναδιοργάνωση του στρατού. Για να μετατραπεί η χώρα σε ένα διαρκές επιθετικό Ισραήλ ενάντια σε κάθε «εχθρό» (κυρίως εσωτερικό, αλλά και εξωτερικό εθνικό τσαμπουκά με το αίμα και τον τσάμπα ιδρώτα της νεολαίας).
Αποδεικνύεται ότι «ο προσανατολισμός του στρατού στην ουσιαστική εκπαίδευση των στρατευμένων», η «ανθρωποκεντρική θητεία», η «ανύψωση του ηθικού του προσωπικού των ΕΔ», που εκστομίζουν κάθε φορά οι υπουργοί και οι υφυπουργοί εθνικής άμυνας, είναι απλά μπούρδες ή – ακόμα χειρότερα – η συγκεκαλυμμένη διαδικασία ξεζουμίσματος των εφέδρων και των χαμηλόβαθμων στελεχών για την εξυπηρέτηση των «εθνικών συμφερόντων» (πολιτικών, στρατιωτικών και επιχειρηματικών), για την αναπαραγωγή του πελατειακού συστήματος και του συστήματος της ιεραρχίας των ενόπλων δυνάμεων.
Δεν εξηγείται αλλιώς, το εντυπωσιακό γεγονός ότι οι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση δεν βάζουν μυαλό με τίποτα. Και αυτό δεν μπορεί παρά να συνομολογεί την κάλυψη από την ηγεσία του υπουργείου και του στρατού.
Εντός πολύ μικρού χρονικού διαστήματος, η ΣΕΑΠ έχει γίνει «Λυδία λίθος» της τραγικής κατάστασης του στρατεύματος και της διαβίωσης των στρατευμένων, με συνεχείς και βαρύτατες καταγγελίες. Ενώ, κάθε φορά, φαίνεται να παίρνονται μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, προφανώς με τον φόβο των καταγγελιών και της συλλογικής δράσης των στρατευμένων, τελικά το αυτί των υπευθύνων «δεν ίδρώνει» και η ΣΕΑΠ «ξανά προς τη δόξα» των ρεκόρ κακοδιαχείρισης, εξαθλίωσης και εκμετάλλευσης «τραβά»!
Θυμίζουμε την επιστολή με τίτλο ΣΕΑΠ: Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ.. (19/9/2011), την επιστολή με τίτλο ΣΤΗΝ ΣΕΑΠ ΚΡΗΤΗΣ, ΟΙ ΚΟΡΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΑΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ. ΟΥΤΕ ΦΑΓΗΤΟ, ΟΥΤΕ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ! Της 14ης Μαϊου 2012, την επιστολή με τίτλο «Αγριο χώσιμο των δοκίμων εφέδρων αξιωματικών στη ΣΕΑΠ!» (http://www.alfavita.gr/artro.php?id=68199), λιγότερο από ένα μήνα πριν (!), στις 06/07/2012!
Οι καταγγελίες είναι πάντα όμοιες, δείγμα ότι διοικητής, αξιωματικοί, αλλά και η συνυπεύθυνη ιεραρχία, απλά προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των στρατευμένων για να διαιωνίσουν αυτή την άθλια κατάσταση, με τη συγκάλυψη των ανωτέρων τους.
ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΤΩΡΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ
ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ: 6932 955437
Δημοσιεύουμε το γράμμα των στρατευμένων από τη ΣΕΑΠ Ηρακλείου:
«Καλησπέρα σας,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως οι φαντάροι στην ΣΕΑΠ στο Ηράκλειο της Κρήτης βρίσκονται σε απόγνωση καθώς ο Λόχος Διοικήσεως που ουσιαστικά έχει αναλάβει όλα τα πόστα του στρατοπέδου (μαγειρεία, πλυντήρια, ουλαμό συντηρήσεως, ΚΕΠΙΚ, ΓΕΠ, γραμματεία και διάφορα άλλα) έχει σκοπιές τις οποίες δεν μπορεί να τις καλύψει.
Παρακάτω αναφέρουμε μερικά περιστατικά :
1.      Ένας σκοπός είχε στις 24/7/12 σκοπιά από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 στον περίφημο «Υδατόπυργο» ενώ στην συνέχεια 4-6 είχε σκοπιά στα Πυρομαχικά. Ο σκοπός αυτός δεν άντεξε και λίγα λεπτά πριν τις 16:00 το μεσημέρι λιποθύμησε και έκανε να συνέλθει περισσότερη απο μισή ώρα. Αξίζει να σας αναφέρω πως κανένα από τα παραπάνω “νούμερα” δεν ήταν υπηρεσία του συγκεκριμένου φαντάρου απλά ήταν ένα «χωσέ». Η γιατρός που βρισκόταν σε υπηρεσία καθυστέρησε να φτάσει στο σημείο που έγινε το συμβάν παρ’ ότι ήταν δίπλα στα ιατρεία, Δημόσιοι υπάλληλοι, αραχτοί με το καφεδάκι τους.
2.      Τις υπηρεσίες του Λόχου Διοικήσεως βγάζουν οι Επιλοχίες που είναι φαντάροι και απλά έχουν τοποθετηθεί σε αυτήν την θέση χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος έλεγχος από κάποιο στέλεχος και αυτό έχει ως συνέπεια να δημιουργηθούν κλίκες και ορισμένοι να είναι καθημερινά εξοδούχοι ενώ άλλοι να κάνουν και 5 μέρες να πάνε σπίτι τους.
3.      Οι δήθεν επιλοχίες που βγάζουν τις υπηρεσίες κάνουν μόνο θαλαμοφύλακες και φυσικά αυτό το κάνουν σπάνια, αφού καβατζώνουν τον εαυτό τους αλλά και τα φιλαράκια τους.
4.      Οι υπηρεσίες στον Λόχο Διοικήσεως βγαίνουν με το ζόρι και τα στελέχη έχουν την απαίτηση να κάνουν στις 10 Αυγούστου 18 φαντάροι άγημα και παρέλαση για την ορκωμοσία των ΥΕΑ.
5.      Τα κρεβάτια είναι γεμάτα κοριούς, σε τέτοιο σημείο που ορισμένοι πλέον προτιμάνε να κοιμηθούν σε καρέκλες ή και παγκάκια.
6.      Τα βύσματα παίρνουν συνεχώς άδεια και από τα 80 περίπου άτομα που είναι η δύναμη αυτήν την στιγμή στον λόχο, υπάρχουν τουλάχιστον 20-30 “φαντάσματα” τα οποία παρ’ ότι υπάρχουν στα χαρτιά δεν τους βλέπει κανείς.
Θα μπορούσαμε να γράφουμε και άλλα για ώρες… αλλά ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε και να φτάσουμε στο σημείο να ξαναγράψουμε»
ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΑΠ
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s