Ξανά και ξανά ψέματα λένε οι διοικητές των ΚΕΝ στους φαντάρους για την ΕΛΔΥΚ

Η αντιμετώπιση των συναδέλφων φαντάρων που Αρνούνται να δεχτούν την Υποχρεωτική και Παράνομη μετάθεση τους στην ΕΛΔΥΚ από τους διοικητές των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων είναι ενδεικτική του τρόπου άσκησης της αστικής πολιτικής, είναι αποκαλυπτική για τον ελεεινό τρόπο που το κράτος και ο στρατός αντιμετωπίζει τους πολίτες. Όχι όλους: γιατί ως γνωστόν, στο γιο του πολιτικού και του εφοπλιστή οι αξιωματικοί κάθονται σούζα, ενώ τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, τα σκίζουν στην σκοπιά, την αγγαρεία και το χώσιμο!

Ψέματα, απάτη, εκβιασμοί, απειλές, βρισιές είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι Αξιωματικοί και οι Διοικητές, οι Δημόσιοι δηλαδή υπάλληλοι με τον ιδιαίτερο ρόλο απέναντι στον κρατικό σχηματισμό και το Σύνταγμα, προκειμένου να υποτάξουν τους νέους ανθρώπους που υποχρεωτικά έντυσαν στο χακί.

Αξιωματικοί που παραβιάζουν με στυγνό τρόπο τον όρκο που έχουν δώσει, παραβιάζουν τον Στρατιωτικό Κανονισμό και τους νόμους. Απολαμβάνοντας φυσικά την κάλυψη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά το παράδειγμα του συναδέλφου στρατιώτη που παρουσιάστηκε το Ναύπλιο. Όταν και παρά την άρνηση του να υπηρετήσει την Κύπρο, του ήρθε μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ, βγήκε παραπονούμενος στο διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης, για να εισπράξει τα ψέματα του. Με στόμφο τον διαβεβαίωσε ότι υπάρχει νέος νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα και ο οποίος προβλέπει την Υποχρεωτική Μετάθεση των φαντάρων στη Μεγαλόνησο. Φυσικά, δεν έδειξε αυτόν τον Νόμο Φάντασμα στον συνάδελφο, όπως είναι υποχρεωμένος, ούτε τον ενημέρωσε ποιος είναι αυτός.

Αναρωτιόμαστε; Υπάρχουν Απόρρητα ΦΕΚ; Υπάρχουν νόμοι στους οποίους δεν έχουν πρόσβαση οι πολίτες;

Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Απλά, πως ο διοικητής του ΚΕΝ Ναυπλίου να δείξει στον συνάδελφο έναν νόμο που δεν υπάρχει;

Ο συνάδελφος είχε ενημερώσει τόσο το κλιμάκιο του ΓΕΣ, όσο και το διοικητή του ότι είναι 27 ετών. Έχει υπερβεί δηλαδή τα ηλικιακά κριτήρια, σύμφωνα με την απόρρητη διαταγή του ΓΕΣ, δημοσιευμένη εδώ και χρόνια από τον Π.Κορωναίο, δημοσιογράφο που διατηρούσε την στήλη της Κ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ «Φαντάρε που πας» και η οποία προβλέπει τα εξής:

Επιπλέον υπάρχουν οι εξής όροι:

. Ο φαντάρος να είναι μέχρι 25 ετών.
. Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο (νησιά-Έβρος).
. Να μην είναι παιδί χωρισμένων γονιών.
. Η σωματική του ικανότητα να είναι Ι1-Ι2.

Ο διοικητής διαβεβαίωσε τον συνάδελφο ότι ο νέος νόμος έχει ανατρέψει και αυτά τα ηλικιακά κριτήρια! Συνέχισε να απαριθμεί τα θετικά της μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ, να ισχυρίζεται ότι «η μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ είναι καταρχήν εθελοντική, αλλά αν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενός αριθμός θα πάτε υποχρεωτικά», χωρίς φυσικά δείχνει την σχετική διαταγή ή το νόμο στον οποίο αναφέρονταν.

Και φυσικά, αδυνατούσε να το πράξει γιατί τέτοιος νόμος ή διαταγή δεν υπάρχει.

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να σταθούμε μαχητικά και υπερήφανα απέναντι στην παραπλάνηση και στην εξαγορά των δήθεν προνομίων της ΕΛΔΥΚ. Να βγουν Παραπονούμενοι στο διοικητή του ΚΕΝ Αυλώνας, να ζητήσουν ακρόαση από το ΓΕΣ και να εμμείνουν στην άρνηση μετάθεσης τους στο εξωτερικό.

Απαραίτητος όρος για να πραγματοποιηθεί η μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ είναι η σύμφωνη γνώμη του φαντάρου μιας και πρόκειται για Μετάθεση εκτός συνόρων. Οι φαντάροι ορκίστηκαν να υπηρετούν το Σύνταγμα και την Άμυνα της χώρας. Αρνούνται λοιπόν να βγουν εκτός ελληνικής επικράτειας.

Εμείς απαιτούμε από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ και το ΓΕΣ να δημοσιεύσει τώρα την σχετική διαταγή, το σχετικό προεδρικό διάταγμα και το σχετικό νόμο που περιγράφει τα όσα αναληθή ισχυρίζονται.

Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Ζιαζιά.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά γιατί υπάρχει αναγκαιότητα αναγνώρισης του Ελεύθερου Συνδικαλισμού των Φαντάρων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να υπερασπίσουν τα δικαιώματα τους, να αμφισβητήσουν του Παραλόγου τη Θητεία, να δημοσιεύσουν κάθε αυθαιρεσία και παραβίαση των νόμων-Στρατιωτικού Κανονισμού, κάθε τι που θίγει και απειλεί την Αξιοπρέπεια, την Υγεία και την Ζωή τους. Πρέπει όλοι τώρα να επιλέξουμε το δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης και όχι του αναξιοπρεπούς και αδιέξοδου βύσματος, που απλώς μεταφέρει σε άλλες πλάτες τα βάρη που μας φόρτωσαν. Να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Diktiospartakos.blogspot.com

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

http://diktiospartakos.blogspot.gr/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s