Mόνιμοι και αρχιλοχίας βασάνισαν άγρια 18χρονο στρατιώτη επείδη ζωγράφισε τριφύλλι σε ένα χαρτί!

Για ακόμα μια φορά αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο της ΕΦ τζαι των ανθρώπων που την αποτελούν.

“Σύμφωνα με τα ΜΜΕ 18χρονος εθνοφρουρός βασανίστηκε άγρια από έναν αρχιλοχία και δύο μόνιμους (ΕΠΥ) επειδή την ώρα της ξεκούρασής του ζωγράφισε πάνω σε χαρτί ένα τριφύλλι. Μόλις το είδαν οι τρεις αξιωματικοί ο ένας από αυτούς του είπε: «εννά σου δείξουν π…κομμουνιστούιν», ενώ όλοι μαζί τον άρπαξαν, τον τύλιξαν με πλαστική ταινία σε όλο του το σώμα. Αργότερα τον έδεσαν πάνω σε καρέκλα και τον έβαλαν ανάποδα μέσα σε ένα βαρέλι, ενώ φρόντισαν να βάλουν στο ένα του αυτί αναμμένο τσιγάρο λέγοντάς του: «Οταν ξεδεθείς κάπνισε το τσιγάρο στην υγεία μας…».
Ούτε το γεγονός πως ο 18χρονος εθνοφρουρός ήταν εγχειρισμένος στη σπλήνα και με πρόβλημα κοίλης δεν εμπόδισε τους τρεις μόνιμους της Εθνικής Φρουράς να τον βασανίσουν μέχρι λιποθυμίας. Αντίθετα στις παρακλήσεις του εθνοφρουρού να μην τον δέσουν στα σημεία που ήταν εγχειρισμένος αυτοί αρνήθηκαν και γελούσαν με τα βογγητά του.
Ο πατέρας του εθνοφρουρού το κατήγγειλε στον διοικητή της μονάδας του. Ωστόσο οι τρεις βασανιστές του αρνήθηκαν πως έγινε τέτοιο περιστατικό και με θράσος ισχυρίστηκαν πως ο 18χρονος είπε ψέματα.
Οι γονείς του νεαρού όμως δεν έμειναν ως εκεί. Κατήγγειλαν το βασανισμό του γιου τους στο Υπουργείο Άμυνας και στο ΓΕΕΦ, ενώ δεν αποκλείεται η υπόθεση να φτάσει μέχρι και σε στρατοδικείο.
 Το περιστατικό επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης ο οποίος καταδίκασε το περιστατικό ενώ σε αυτό το σημείο δεν θέλησε να προβεί σε περεταίρω δηλώσεις αφού αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα από τις στρατιωτικές αρχές.
«Παρόμοια περιστατικά δεν έχουν καμία θέση στην Εθνική μας Φρουρά, έστω και αν είναι εντελώς μεμονωμένα. Το σχετικό επεισόδιο βρίσκεται υπό διερεύνηση, ασκείται ποινική ανάκριση και εκείνοι οι οποίοι ευθύνονται θα παραπεμφθούν και θα τιμωρηθούν με κάθε αυστηρότητα επειδή παρόμοια φαινόμενα- επαναλαμβάνω- δεν έχουν θέση σε έναν ανθρώπινο στρατό όπως είναι η κυπριακή εθνοφρουρά.»(?!!) Τέλος ο Υπουργός είπε ότι θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία εκεί όπου υπάρχουν ευθύνες.
Είναι όμως τουλάχιστον κοροιδία και εμπαιγμός να μιλάει ο υπουργός για ανθρώπινο στρατό όταν ξέρουμε πολύ καλά τον χαρακτήρα και τον ρόλο που είχε ο στρατός ανέκαθεν στην Κύπρο. Μόλις πριν 4 μήνες είχαμε τον θάνατο 13 ατόμων που υπηρετούσαν στον στρατό, από τη φονική έκρηξη στο Μαρί, εξαιτίας εγκληματικών χειρισμών και παραλήψεων της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας. Είναι ο στρατός που υπό τη καθοδήγηση της πολιτικής ηγεσίας κατέσχεσε τα πυρομαχικά κατόπιν απαίτησης των ΗΠΑ και του Ισραήλ και ακολούθως δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα φύλαξης. Πολλοί είναι αυτοί που από τότε μέχρι σήμερα θέλησαν να απαλλάξουν τον στρατό από τις ευθύνες του για το φονικό, ρίχνοντας ευθύνη αποκλειστικά στη πολιτική ηγεσία.
Αυτό δεν είναι τυχαίο. Συμβαίνει γιατί πάντα ο στρατός ήταν προνομιακός χώρος έκφρασης της δεξιάς και ακροδεξιάς.  Είναι αυτός ο στρατός που το 1974 συνεργάστηκε με το χουντικό καθεστώς στην Ελλάδα στο πραξικόπημα ενάντια στον πρόεδρο της Κύπρου Μακάριο. Είναι ίσως ο μοναδικός στρατός παγκόσμια που ο αρχηγός του είναι πολίτης άλλου κράτους! Σ αυτό τον στρατό λοιπόν ουδέποτε επικρατούσαν δημοκρατικές δυνάμεις ανεξαρτήτως ποιος βρισκόταν στην εξουσία. Οι βασανισμοί αριστερών στρατιωτών τη περίοδο πραξικοπήματος και εισβολής ήταν σύνηθες φαινόμενο, ενώ μέχρι σήμερα το εθνικιστικό κήρυγμα είναι στην ημερήσια διάταξη. Είναι αυτός ο στρατός που έχει προκαλέσει δεκάδες αυτοκτονίες που πάντα αποκρύπτονται από τα στελέχη του αλλά και τα ΜΜΕ.
Είναι γι αυτό που σε μας το περιστατικό δεν προκάλεσε καμιά έκπληξη, παρά μόνο οργή και αποτροπιασμό. Γιατί εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα απλό περιστατικό αντιπαράθεσης σε οπαδικές προτιμήσεις που οδήγησε σε βασανισμό, αλλά έχει ευρύτερες διαστάσεις καθώς πρόκειται ξεκάθαρα για ιδεολογική τρομοκράτηση και τραμπουκισμό. Είναι γνωστό πως τα στελέχη της ΕΦ εκμεταλλεύονται τη πολιτικοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου για να ασκήσουν προπαγάνδα και εκφοβισμό. Μόλις πριν λίγους μήνες είχαμε ένα παρόμοιο περιστατικό στην ΕΛΔΥΚ, όπου σύμφωνα με μαρτυρία έλληνα στρατιώτη, η στρατιωτική ηγεσία της ΕΛΔΥΚ τους ανάγκασε να παραστούν στη ποδοσφαιρική φιέστα του ΑΠΟΕΛ, απειλώντας με τιμωρία όποιον δεν πειθαρχήσει!
Απάντηση σε όλα αυτά δεν μπορεί να είναι άλλη από τη δημιουργία μαζικού κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό για την εκδημοκρατικοποίηση του.
Οι φαντάροι είναι πολίτες με στολή που έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους, είτε είναι μέσα στο στρατό είτε είναι έξω. Η δημοκρατία και οι ελευθερίες δε σταματάνε έξω από τα στρατόπεδα. Υποστηρίζουμε ότι οι στρατευμένοι πρέπει να έχουν δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα εντός του στρατού, δικαιώματα όπως η συνδικαλιστική ελευθερία, η οργάνωση και συμμετοχή σε διαδηλώσεις, η ελευθερία της έκφρασης. “
Τα λόγια είναι περιττά… Σκατά στην εθνική φρουρά!
Advertisements

One thought on “Mόνιμοι και αρχιλοχίας βασάνισαν άγρια 18χρονο στρατιώτη επείδη ζωγράφισε τριφύλλι σε ένα χαρτί!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s